Κυριακή, Απριλίου 22, 2007

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗΣ

21/4/2007
Αυτοκτόνησε ο δράστης

Νεκροί ο ένοπλος και ένας όμηρος στο Διαστημικό Κέντρο της NASA στο Χιούστον


Άμεσα εκκενώθηκε το Διαστημικό Κέντρο της NASA
Χιούστον

Ένοπλος σκότωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) έναν όμηρο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA, στο Τέξας. Ένας ακόμα όμηρος, μία γυναίκα, η οποία βρέθηκε δεμένη και φιμωμένη, δεν έπαθε τίποτε, σύμφωνα με την αστυνομία.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, που οδήγησαν στο συμβάν, το οποίο ξεκίνησε γύρω στις 1:40 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:40 ώρα Ελλάδας), όταν ο άνδρας εισήλθε σε κτίριο κραδαίνοτας ένα όπλο και ακούστηκε να ρίχνει τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς. Ο δράστης ονομαζόταν Μπιλ Φίλιπς και ήταν μηχανικός σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες στη NASA.

Το Διαστημικό Κέντρο εκκενώθηκε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ενώ όταν η αστυνομία εισήλθε στο κτίριο βρήκε νεκρούς τον άνδρα - όμηρο και τον δράστη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Χιούστον, Ντουέιν Ρέντι.

«Καθώς εισέρχονταν τα μέλη των SWAT, διαπίστωσαν ότι ο ύποπτος είχε αυτοπυροβοληθεί μία φορά στο κεφάλι», ανέφερε ο Ρέντι. «Επίσης, στον ίδιο όροφο βρισκόταν άλλος ένας όμηρος που είχε πυροβοληθεί. Πιστεύουμε ότι αυτό συνέβη κατά τα πρώτα λεπτά όλης αυτής της δοκιμασίας».

Μία ακόμα γυναίκα όμηρος, βρέθηκε εκεί κοντά σώα και αβλαβής. Ο Ρέντι είπε επίσης πως δεν γνωρίζει τα στοιχεία του άνδρα, είπε όμως πως επρόκειτο για έναν λευκό πενηντάρη.

Εκπρόσωπος της Jacobs Engineering Group Inc. που εδρεύει στην Πασαντένα (Καλιφόρνια) δήλωσε πως η αστυνομία ενημέρωσε την εταιρία ότι ο ένοπλος ήταν υπάλληλός της. Η Jacobs παρέχει υπηρεσίες μηχανικού στη διαστημική υπηρεσία.

Το κτίριο 44, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, είναι κάπως ξεχωριστό από το μεγαλύτερο τμήμα του Διαστημικού Κέντρου και στεγάζει τον Έλεγχο Αποστολών της NASA και το κέντρο εκπαίδευσης αστροναυτών.

Η NASA δήλωσε ότι το περιστατικό δεν επηρεάζει τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τον έλεγχο πτήσης για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σημειώνεται ότι μετά το μακελειό στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά λανθασμένων συναγερμών που αποδίδονται σε σύγχυση και εκνευρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: