Κυριακή, Απριλίου 15, 2007

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί
Το ΣτΕ απέρριψε αίτηση για μη κατασκευή του νέου «Ξενία» στα Ιωάννινα


Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς (φωτ. αρχείου)
Αθήνα

Το Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 668/2007 απόφάση του απέρριψε αίτηση κατοίκου των Ιωαννίνων, που ουσιαστικά ζητούσε να ακυρωθεί η άδεια ανέγερσης του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ξενία» στα Ιωάννινα.

Η αίτηση του κατοίκου ζητούσε να ακυρωθούν η από 18/5/2006 απόφαση του γγ Περιφέρειας Ηπείρου που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου μετά την κατεδάφιση του παλαιού και η από 28/8/2006 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Ιωαννίνων που επιτρέπει την ανέγερση νέου πενταόροφου ξενοδοχείου «Ξενία» πέντε αστέρων, δυναμικότητας 463 κλινών.

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλλε ο κάτοικος των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, το νέο «Ξενία» στα Ιωάννινα πρόκειται να ανεγερθεί σε απόσταση 500 μέτρων από την λίμνη των Ιωαννίνων και σε απόσταση 740 μέτρων (δυτικά) από το αισθητικό δάσος της πόλης που έχει χαρακτηριστεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Το ΣτΕ έκρινε ότι με την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου δεν θα επηρεασθούν αρνητικά τα δύο αυτά στοιχεία της φύσης, δεν θα κοπούν τα υπάρχοντα δένδρα που έχουν ύψος πάνω από δέκα μέτρα και δεν θα αποψιλωθούν άλλα δένδρα που υπάρχουν στην έκταση που θα ανεγερθεί το ξενοδοχείο.

Το θεμα ειναι ποιος θα διαφυλαξει απο τυχον κοψιμο τα δεντρα,αλλα και ποιος μπορει να εγγυηθει οτι δεν θα επιρεαστουν αρνητικα οπως λεει το σκεπτικο, τα δυο στοιχεια της φυσης. Το τσιμεντο προχωραει ακαθεκτο στο ονομα της προοδου. Μην ξεχναμε ολα τα εγκληματα στην Ελλαδα κατα του περιβαλλοντος εχουν γινει και συνεχιζουν να γινονται στο ονομα της προοδου(βλεπε της κονομας καποιων).


Δεν υπάρχουν σχόλια: