Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

ΦΠΑ

Τι ειναι το ΦΠΑ?
Το ΦΠΑ (φορος προστιθεμενης αξιας) ειναι ενας φορος που πληρωνουμε ολοι θελουμε δεν θελουμε προς το κρατος.
Το νοημα των φορων ειναι οτι απο τα εσοδα αυτα το κρατος μπορει και χρηματοδοτειται για να παρεχει υπηρεσιες προς τους πολιτες.
Η υγεια ,η παιδεια , ειναι μερικες αυτονοητες παροχες που πρεπει να παρεχει ενα ευνομουμενο κρατος και μαλιστα σε ενα επιπεδο τετοιο που ο ανθρωπος να νιωθει οτι τα χρηματα που πληρωνει πιανουν τοπο.
Το ΦΠΑ ειναι ενας ετσιθελικος φορος του κρατους .
Δηλαδη καποιος που ξεκιναει μια επιχειρηση βαζει συνεταιρο το κρατος χωρις αυτο να εχει κανενα ρισκο και αγχος .
Ετσι το κρατος λειτουργει καπως σαν μερικους τυπους που πανε συνηθως σε μαγαζια εστιασης ,οπως λεγονται,και λενε στον ιδιοκτητη για να σε φυλαμε απο οτιδηποτε θα μας δινεις τοσα λεφτα.
Δυστυχως ολοι οι δεικτες των ερευνων που γινονται απο διεθνεις οργανισμους για το επιπεδο ποιοτητας των παρεχωμενων υπηρεσιων του ελληνικου κρατους προς τους ελληνες πολιτες ειναι απο τους χαμηλοτερους σε πανευρωπαικο επιπεδο αλλα και σε παγκοσμιο δεν ειναι σε καλυτερη μοιρα.
Ετσι λοιπον πληρωνουμε το ΦΠΑ -- και λεω πληρωνουμε-- ολοι και οι καταναλωτες αλλα και οι μικροεπιχειρηματιες ,σε ενα κρατος που ουσιαστικα δεν μας παρεχει σχεδον τιποτα .
Αν καποιος δεν πληρωσει εχει συνεπειες ενω αντιθετα το κρατος και ειδικα αυτοι που ευθυνονται δεν πληρωνουν δεκαρα για την ασυνεπεια τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: