Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

ΦΠΑ

Τι ειναι το ΦΠΑ?
Το ΦΠΑ (φορος προστιθεμενης αξιας) ειναι ενας φορος που πληρωνουμε ολοι θελουμε δεν θελουμε προς το κρατος.
Το νοημα των φορων ειναι οτι απο τα εσοδα αυτα το κρατος μπορει και χρηματοδοτειται για να παρεχει υπηρεσιες προς τους πολιτες.
Η υγεια ,η παιδεια , ειναι μερικες αυτονοητες παροχες που πρεπει να παρεχει ενα ευνομουμενο κρατος και μαλιστα σε ενα επιπεδο τετοιο που ο ανθρωπος να νιωθει οτι τα χρηματα που πληρωνει πιανουν τοπο.
Το ΦΠΑ ειναι ενας ετσιθελικος φορος του κρατους .
Δηλαδη καποιος που ξεκιναει μια επιχειρηση βαζει συνεταιρο το κρατος χωρις αυτο να εχει κανενα ρισκο και αγχος .
Ετσι το κρατος λειτουργει καπως σαν μερικους τυπους που πανε συνηθως σε μαγαζια εστιασης ,οπως λεγονται,και λενε στον ιδιοκτητη για να σε φυλαμε απο οτιδηποτε θα μας δινεις τοσα λεφτα.
Δυστυχως ολοι οι δεικτες των ερευνων που γινονται απο διεθνεις οργανισμους για το επιπεδο ποιοτητας των παρεχωμενων υπηρεσιων του ελληνικου κρατους προς τους ελληνες πολιτες ειναι απο τους χαμηλοτερους σε πανευρωπαικο επιπεδο αλλα και σε παγκοσμιο δεν ειναι σε καλυτερη μοιρα.
Ετσι λοιπον πληρωνουμε το ΦΠΑ -- και λεω πληρωνουμε-- ολοι και οι καταναλωτες αλλα και οι μικροεπιχειρηματιες ,σε ενα κρατος που ουσιαστικα δεν μας παρεχει σχεδον τιποτα .
Αν καποιος δεν πληρωσει εχει συνεπειες ενω αντιθετα το κρατος και ειδικα αυτοι που ευθυνονται δεν πληρωνουν δεκαρα για την ασυνεπεια τους

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Για πρώτη φορά, Αμερικανοί επιστήμονες πέτυχαν να κάνουν τηλεμεταφορά πληροφοριών ανάμεσα σε δύο άτομα που απείχαν ένα μέτρο μεταξύ τους. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην παγκόσμια αναζήτηση πρακτικών μεθόδων για την κβαντική επεξεργασία των πληροφοριών, η οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε μια νέα πολύ ταχύτερη γενιά "κβαντικών υπολογιστών", αλλά και σε ένα τύπο "κβαντικού Ίντερνετ".

Η τηλεμεταφορά στον κβαντικό κόσμο είναι ένα από τα πιο μυστηριώδη φυσικά φαινόμενα: κβαντικές πληροφορίες, όπως η περιστροφή ενός σωματιδίου ή η πόλωση ενός ηλεκτρονίου, μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς να ταξιδεύουν μέσω κάποιου φυσικού μέσου. Μέχρι τώρα τηλεμεταφορά, από τους επιστήμονες, είχε επιτευχθεί μεταξύ φωτονίων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, μεταξύ φωτονίου και ομάδας ατόμων, καθώς και μεταξύ μεμονωμένων γειτονικών ατόμων, αλλά μόνο με τη μεσολάβηση της δράσης ενός τρίτου ατόμου. Κανείς όμως από όλους αυτούς τους τρόπους δεν θεωρείται ότι παρέχει ένα εφικτό μέσο για την αποθήκευση και διαχείριση μεγάλου όγκου κβαντικών πληροφοριών σε μεγάλες αποστάσεις.

Τώρα, μια επιστημονική ομάδα των πανεπιστημίων Μέριλαντ και Μίσιγκαν, υπό τον Κρίστοφερ Μονρόε, πέτυχε να τηλεμεταφέρει μια κβαντική κατάσταση (πληροφορία) άμεσα - χωρίς μεσολάβηση- από το ένα άτομο στο άλλο σε απόσταση ενός μέτρου. Αυτή η ικανότητα είναι αναγκαία αν πρόκειται να υπάρξουν κβαντικά υπολογιστικά συστήματα. Η σχετική εργασία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Science". Προς το παρόν, σύμφωνα με τους ερευνητές, η πληροφορία που φθάνει στο άλλο άτομο, έχει απόλυτη ακρίβεια στο 90% των περιπτώσεων τηλεμεταφοράς, ποσοστό που μπορεί να αυξηθεί μελλοντικά.

Η τηλεμεταφορά επιτυγχάνεται χάρη σε ένα αξιοσημείωτο κβαντικό φαινόμενο, τη λεγόμενη "εμπλοκή", που συμβαίνει μόνο σε ατομικό και υποατομικό επίπεδο. Από τη στιγμή που δύο αντικείμενα τεθούν σε κατάσταση κβαντικής εμπλοκής, οι ιδιότητές τους συμπλέκονται αξεδιάλυτα. Η μέτρηση οποιουδήποτε από τα δύο αντικείμενα αυτόματα καθορίζει τα χαρακτηριστικά και του άλλου, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκονται. Έτσι, ουσιαστικά η πληροφορία που ενσωματώνεται στην κατάσταση του ενός "τηλεμεταφέρεται" και στο άλλο αστραπιαία.

Οι επιστήμονες, όπως δήλωσε ο Μονρόε, θεωρούν ότι τα φωτόνια είναι ιδανικά για την ταχεία μεταφορά πληροφοριών σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ενώ τα άτομα είναι ιδανικά για την αξιοποίησή τους σε κβαντικές μνήμες μεγάλης χρονικής διάρκειας. Η νέα τεχνική της αμερικανικής ομάδας συνδυάζει τις δύο μεθόδους, χρησιμοποιώντας τόσο φωτόνια όσο και άτομα, κάτι που προσδοκάται ότι θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο τύπο "κβαντικού Ίντερνετ". (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ )

Επιτεύχθηκε για πρώτη φορά κβαντική τηλεμεταφορά πληροφορίας μεταξύ ατόμων σε απόσταση ενός μέτρου.

Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 2009



Τι να γραψει κανεις οταν υπαρχουν αυτες οι φωτογραφιες .Πολυ περισσοτερο που οι Ισραηλινοι κανουν χειροτερα απο αυτα που τους εκαναν οι Ναζι .
Αναρωτιεμαι που ειναι η κ. Καρλα Ποντε του διεθνους δικαστηριου της Χαγης και διαφοροι αλλοι που φωναζουν κατα καιρους για τα ανθρωπινα δικαιωματα .
Δεν ακουσα φωνες μοναχα σιωπη .

Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2009

ΔΑΝΑΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΥ

Hμερομηνία : 18-01-09
Πέθανε, πλήρης ημερών, η Δανάη Στρατηγοπούλου
Τραγουδίστρια, μουσικός, συγγραφέας και καθηγήτρια, έγραψε πάνω από 300 τραγούδια και πολλά βιβλία.


Το αηδόνι του Αττίκ, όπως πέρασε στην ιστορία η Δανάη Στρατηγοπούλου, έφυγε σήμερα στα 96 της χρόνια, πλήρης ημερών.

Τραγουδίστρια, μουσικός, συγγραφέας, καθηγήτρια της ελληνικής λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Σαντιάγο της Χιλής και φωνητικής μουσικής σε πολλά ωδεία έγραψε περισσότερα από 300 τραγούδια, πολλά σε στίχους δικούς της καθώς και πολλά βιβλία, ενώ ασχολήθηκε και με μεταφράσεις. Μεταξύ άλλων μετέφρασε ελληνικά δημοτικά τραγούδια στα ισπανικά και ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα στα ελληνικά. Ανάμεσα στα πολύ γνωστά τραγούδια που ερμήνευσε η Δανάη ήταν το «Ας ερχόσουν για λίγο», «Άδικα πήγαν τα νιάτα μου».

Γεννήθηκε το 1913 στην Αθήνα και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στη Γαλλία. Παρακολούθησε για ένα χρόνο οικονομικές επιστήμες, γράφτηκε στη σχολή πολιτικών επιστημών και ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με το ελαφρό τραγούδι, σπουδάζοντας ορθοφωνία και φωνητική μουσική.

Στα τέλη του 1935 ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον πρωτεργάτη της θρυλικής μάντρας, τον Αττίκ. Μια συνεργασία που έμεινε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Η Δανάη Στρατηγοπούλου παντρεύτηκε τον Γιώργο Χαλκιαδάκη και απέκτησαν μια κόρη τη Λήδα.

Η κηδεία της θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης από το Α' Νεκροταφείο της Αθήνα

Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2009

ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΛΓΙΟ

Αντιγραφω απο τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ της Κυριακης 4/1/2009

O κ. Κ.Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπούι εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος». Η (υποτυπώδης...) συνεργασία Ελλάδος- Βελγίου προφανώς θα συνεχιστεί αλλά το μέλλον δεν μπορεί να είναι κοινό για τα δύο (τόσο διαφορετικά μεταξύ τους) κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Θυμίζω ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ παραιτήθηκε επειδή η Δικαιοσύνη εξέφρασε την υποψία ότι η κυβέρνησή του παρενέβη στην υπόθεση διάσωσης της τράπεζας Fortis. Το μέλλον των δύο χωρών θα ήταν κοινό μόνο αν ο κ. Λετέρμ, αντί να παραιτηθεί, είχε συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του και είχε αναλάβει την «πολιτική ευθύνη» μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων από βουλευτές, παρατρεχάμενους και αργόσχολους.

Τα σχολια ειναι περιτα νομιζω