Σάββατο, Ιουνίου 23, 2007

Ο ΑΡΧΙΠΑΠΠΑΣ

Η προσφατη ασθενεια του αρχιπαππα (βλεπε αρχιεπισκοπου ) της Ελλαδας ενωσε ολο τον πολιτικο κοσμο. Προσωπα με διαφορετικες αλλα και αντιθετες ιδεολογικες κατευθυνσεις πηγαν και τον επισκεφθηκαν.
Αυτο απο μια πρωτη ανθρωπινη ματια οπως θα ελεγε καποιος , ειναι λογικο.
Επειδη ομως τα πραγματα στην κοινωνια σημερα δεν λειτουργουν ετσι εχει αλλη σημασια.
Δειχνει στα ματια του απλου ανθρωπου την ενοτητα ενος συστηματος .
Απο την αλλη δειχνει σε αυτους που εχουν λιγη σκεψη και ξεφευγουν καπως την υποκρισια αυτου που λεγεται θρησκεια αλλα και ολων αυτων που ταχα εκπροσωπουν τον λαο
Ο αρχιπαππας λοιπον τυγχανει ξεχωριστης περιποιησης,κατι που ο απλος πιστος ουτε στον υπνο του δεν μπορει να φανταστει. Παρολο που ολοι ειμαστε παιδια του ιδιου θεου.
Δηλαδη καποιοι που ετυχε να εχουν καποιο ποστο ειναι περισσοτερο τυχεροι απο καποιους αλλους.
Μπορουν να πανε στο εξωτερικο σε καλα ξενοδοχεια -νοσοκομεια και να τυχουν καλυτερης θεραπειας απο εναν μεσο ανθρωπο - πιστο.
Κι ομως ολη αυτη η κοροιδια δεν γινεται αντιληπτη απο τους μεσους πολιτες που εξακολουθουν να πιστευουν στην θρησκεια απατη - της αγαπης .
Ζουμε στο ετος 2007 και νομιζουμε οτι εχουμε προοδευσει.
Κουνια που μας κουναγε .
Τρεξανε ολοι οι μεγαλογιατροι ,καθηγητες κλπ ενω αμα εισαι απλος ανθρωπος χωρις αξιωμα
για να σε δει τετοιος γιατρος πρεπει να τα σκασεις χοντρα.
Κι ομως την σημερινη εποχη ο κοσμος ανεχεται τετοιου ειδους εξυπηρετησεις.

Υ.Γ Απο τα ρεπορταζ που ειδα στα διαφορα δελτια ειδησεων μονο η Παπαρηγα του ΚΚΕ δεν επισκεφθηκε τον αρχιπαππα , ειναι τουλαχιστον πιο ειλικρινης .

Τρίτη, Ιουνίου 05, 2007

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ

Ολοι εβγαλαν ανακοινωση για το περιβαλλον.Απο τον προεδρο της δημοκρατιας (το δελτα με μικρο γιατι μικρη ειναι και η δημοκρατια που εχουμε) ως τους διαφορους εκπροσωπους κομματων και οργανωσεων.
Ολοι τασσονται υπερ του περιβαλλοντος,ομως ειναι οι ιδιοι ειτε που υπογραφουν τις διαφορες αποφασεις για την καταστροφη του ειτε σφυριζουν αδιαφορα οταν οι πολιτες απευθυνονται σε αυτους.Αν δε καποιοι πολιτες προσπαθησουν να προστατεψουν πιο δυναμικα το περιβαλλον τοτε τους πανε αυτοφωρο.
Κατα τα αλλα ζητω το περιβαλλον και ολοι εργαζομαστε γιαυτο!!!!!

Κυριακή, Ιουνίου 03, 2007

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αδρανειακή μάζα (ή μάζα αδράνειας) είναι ένα μέτρο της αδράνειας ενός σώματος, που είναι η αντίσταση που προβάλει ένα σώμα σε κάθε αλλαγή της κινητικής του κατάστασης όταν του ασκείται μία δύναμη. Ένα σώμα με μικρή μάζα αδράνειας μεταβάλλει εύκολα την κίνησή του, ενώ ένα σώμα με μεγάλη μάζα αδράνειας μεταβάλλει την κίνησή του δυσκολότερα.
Ας μεταφερουμε τωρα αυτη την αρχη στην κοινωνια.
Οσο περισσοτερος κοσμος πιστευει σε κατι τοσο αυτο το κατι πραγματοποιειται η παραμενει .
Παραδειγματα πολλα .Δεν ειναι σωστο να μεταφερουμε μηχανιστικα νομους φυσικους μεσα στην κοινωνια ομως μεσα απο την παρατηση βγαζουμε χρησιμα συμπερασματα οταν χρησιμοποιουμε σωστα και με μετρο το νοημα καποιων φυσικων νομων.

Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ...
ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ